Tuesday, March 8, 2011

REJAM!!

Disebabkan hari ni aku rage panas tahap gaban. Maka aku nak lepas kat kau ah. Sape suroh ko jadi blog aku. Padan muka hang. So hari ni aku nak try rage dalam mother tongue, tak2, more like bapak tongue sebab bapak ayu melayu.

Since that korang semua pena dok dalam satu komuniti dan hidup bermasyarakat, mesti ade golongan yang korang benci tahap gaban kan? Kan? Ade la wei! Sampai ko rase nak lempang je muke die dengan kasut korang yang saiz 12 tu!

So hari ni aku nak tulis pasal housemate member Lucifer yang patot join nurakha jahanam.

HOUSE HOTEL
"mesti kau harap scene camni tiap2 pagi kan?"

Ok, mamat ni kekadang anggap rumah ni macam hotel dan die expect yang banyak benda kat rumah ni adalah hak beliau. Keluar rumah awal, then balik pun untuk mandi or tido je. N mase orang semua kemas2 rumah, kau buat muke taik and cakap yang kau x buat kotor rumah then kenapa nak kemas. Bodo, lain kali belaja ah sains, ko tau tak bulu kau yang panjang tu je dah contribute 20% sampah and kau shed skin every second tu dah bagi lagi 60% habuk kat umah ni n u say that its not ur not responsible? Kamon la wei, consider la ngok.

Pastu bile bil elektrik kene potong kau bising cakap kitorang x pegi bayar, dah kalau tiap kali nak mintak ngan kau pun kena tegang muka pastu kena soal cam puleis mintak duit kat jaga cyberheight tiap minggu, memang takde orang sakit hati (sarcasm). *facepalm.
"gambar hiasan menghanjeng"


Tapi bile kau balik rumah nak tido n takde elektrik, aku gelak sorang2 sebab aku ske tengok kau rage, tido peluh2 and takde orang nak layan kau! PADAN MUKE KAU KEL! PWNED!
"HOOHO HO HO PWNED!!!"


LINTAH INTERNET
"i hope you die like this?"haha"


Ni lagi satu golongan fakkap yang memang sangat2 buat aku sakit hati. Semua orang bayar untuk internet, tapi apsal kau rase cam kau sorang je bayar pastu leeching macam haram kat torrent tu sampai nak bogel. Ok, fyi, golongan ni download x hengat dunia, bayangkan movie yang die nak download tu samapai 8 GB, and die download 12 cite camtu, you do the calculation and see? 96 GB hanya untuk movie. Wwadefak man??

Nak lagi sakit hati? Masa die kat rumah die off torrent die. So internet agak biase. Tapi bile die kuar jke dari rumah, die on torrent and download macam sial. Bayangkan heart block 3rd degree. Nak mati tau tak? Bukak video Micheal Buble Sway pun amik mase dekat 1 jam, pungkok ape bhai. Mentang-mentang hang takdak kat umah hang ingat orang lain takdak gak ka? Kalau camtu baik hang bayar internet sorang and beli berukband, takdak hang susahkan hidop orang sangat.

So ape yang member aku pegi buat, die pegi kat laptop lu, cabut battery and wayar power! Triple Thumbs up. habis download and laptop hang!lulz
"epic face"



KUTU MALAS
"lazy ass pig"

Ok, yang ni confirm-confirm ah ade kat mane-mane gak betoi tak? Tapi rumah aku ni bukan ade duty rooster sangat pun. Just nak buang sampah je. Tak susah pun, kau ikat  pastu buang ah, then kalau tong sampah tu kotor, kau bawak pegi depan paip tembak laju-laju, keringkan then bawak ah naik. Tapi mamat ni memang perangai sial sangat and situasi die macam ni di hening pagi bute yang aman :

“ P***y, today its your turn to throw the rubbish”
Die pegi tengok kat tempat sampah pastu patah balik
“you tie the rubbish properly, throw them properly, then I will throw em away”

Defak???ni turn kau kowt~ kepala ape orang lain yang kene buat keje kau? Pastu ko ingat tong sampah tu bersih macam katil kau ke? Bodo ape, g blaja pharmacy tapi taktau pasal life, baik ko pegi dok ngan indon je. Tapi kau nasib baik, sebab aku taknak rage pagi2 and create unwanted trouble. So aku pegi masukkan sampah-sampah yang terabur. Then aku nampak, yang banyak ni smapah kau gak! Susu kau basi pastu kepam dalam peti sejuk, bile orang Tanya tui sape punya lu bikin onar cakap taktau, bodo gile, bapak obvious time ko letak tu aku ade kot, PWNED again!
"i always make this face, and it never bores me"


MAT KEPAM
"Aku harap kau jadi pharmacist yang camni~lulz"

Sheyat, ni paling keji antara semua. Manusia cipta deodorant tu ade sebab, bukan nak biaq badan hang tu kepam cam perkasam. Lagi satu, asyik2 dok dalam bilik pastu tiap kali nak masuk lu cakap “close the door please” pastu lu tutop sume tingkap and langsir kat dalam bilik. Sumpah lu blaja science again tak bro? aku pun taktau camne hang bleh dapat lepas STPM tu. Maybe hang depends on the “dagger” la kot.
Lagi kesain, ade roommate aku ni, Manul, sampai tak tahan bau, die pegi beli sleeping bag and tido kat beranda.

“apsal beli sleeping bag?”
“tak tahan ah bad”
“apsal?”
“kepam”
“nasib baik aku flu”

See, tak kesian ke kat member ni? Die sampai beli sleeping bag bagai. So ape aku buat, aku amik sume baju2 aku, aku letak kat atas lantai, biar kau tak boleh nak jalan pun, and tiap pastu aku gantung baju-baju basah main badminton kat dalam bilik and tengok muke kau kerut-kerut time tido petang tahan bau masam! HAAHA HA HA
"see? i never get bored"

p/s:-
sorry again, hari ni xleh nak concentrate sangat and rase since that you are my blog so get used to it ok? btw, my rage disappear in many ways, n bloggin is one of em..^^


4 comments:

Anonymous said...

no comment bad,muahaha

*aku tak cakap ape2,aku senyum je kot

Babad said...

hehe..aku tau tu kau ta~

ameer said...
This comment has been removed by the author.
cik sabun said...

wohoho..rage tahap gaban