Saturday, February 26, 2011

Tips and Tricks (for gals)

Since that I wann keep myself busy and forgetting bout the life for a while, I think I wanna talk about life. Its more about date.
So now I am gonna talk about taboo about first date kepada Wanita – Wanita sekalian

Jangan cakap kat phone atau texting

Ni antara benda paling taboo kalau nak buat time first date. Seriously, kalau ade phone tu, time first date ni kalau bleh tolong ah tutup.  Annoying haram tau tak! Cuba tengok situasi ni ;

“What a nice day it is, do you know..”
*Ringtones bunyik lagu Alejenandoro Lady Gagak
“ I’m sorry but I hafta take this”
“ Hello, blah blah blah”
“ where were we? ”
“ Owh, I was just talking bout the ..”
* Ringtones bunyik lain plak..

Do you see the situation here? It kills the whole mood tau tak? When a guy wanna talk about something, sometimes they have to arrange it like hell when they are home. Bukan senang woo nak cakap dengan perempuan. Satu malam tak dapat tido sebab takut Nampak macam loser depan gurls ni. So for the sake of the guy and a lil appreciation, tutup la that stooped phone for a day. Just for a day.

Tanya pasal benda – benda sensitif

Macam ni la muka korang dalam kepala date XD

It is your first date, so stop trying so hard to dig about the guy that you date. You will have another chance untuk keluar dengan die la. BTW and FYI, kalau first date pun dah nak Tanya macam- macam benda yang personal dan sensitif, it will create something inside the guy. A skeptical thought pasal gurls ni. And lagi satu, nanti mamat ni akan ingat you gurls ni Queen Control, seriously tak tipu.

Jangan lambat

Benda ni berapa kali ulang pun tak tau dah macam mane nak cakap. Bukan ape, ni first date, kalau dah first date tu, cube la datang awal sikit. Bayangkan la first date ni macam interview kerja, first impression plays important roles. Lagipun bukan susah sebenarnya nak datang awal betul tak?

Pakaian
 but you dont have to wear like in the pict, tu haisan je kak!

Pakai je lah ape- ape pun, as long as youa re comfortable with your attire. Get it? But janganlah sampai pakai t-shirt sukan time skola dulu-dulu. Kesian la your date nanti kena tuduh pedo bear pulak. Tak pasal – pasal kena tangkap ngan polis.

Always stay Focus(sarcasm)

 I am hypnotizing you~

Stop staring too much even though he is handsome, just imagine a person is watching you too closely. And you might ended up being labeled as a pervert. Nak tak? Tak nak kan~ so jangan la usha macam nak makan. Kesian ur date tau!

p/s : mostly are from my experience yang agak stoopid. But managed to keep myself busy, isn’t that great.(sheyat, lts of reports need to be finished but im still typing lol) 

2 comments:

cik sabun said...

eleh, cakap girl, mende ni pun utk guys jugak lerr, especially part dont be late tu,

Babad said...

baik boss..==